loading...
Leave your mark
Creative branding agency
Leave your mark
Creative branding agency
Leave your mark
Creative branding agency
Leave your mark
Creative branding agency

Koraal

De leerling als hoofdrolspeler

Branding
Marketing
Introductie

Wie zich afvraagt of speciaal onderwijs en een marketingbureau een goede combi kan zijn: het antwoord is ‘JA’. Dit bleek maar al te goed dankzij onze samenwerking met Koraal.

Een organisatie die zorg, onderwijs en arbeid biedt voor mensen van alle leeftijden met ernstige (verstandelijke) beperkingen en complexe gedrags- en/of psychiatrische problemen. Een hele mond vol, heftig maar ook heel mooi. Koraal heeft o.a. scholen in het speciaal-speciaal onderwijs zoals wij dat intern noemen. Deze scholen hebben te maken met sterk uiteenlopende doelgroepen, waardoor vakjargon de overhand heeft genomen, zonder rekening te houden met het gevoel van de doelgroep.

Briefing van de klant

Hoe zorgen we voor de juiste communicatie naar onze leerlingen en de ouder/verzorger?

Onze aanpak

De doorvertaling was voor Mosquito al snel duidelijk: een sterke identiteit ontwikkelen per school die daarin stuk voor stuk hun eigen kracht hebben.

Door de zeer uiteenlopende type lezers was het belangrijk om voor iedereen toegankelijk te blijven. De doelgroep staat voorop. Hoe zorg je dat je de juiste informatie overbrengt maar vakjargon achterwege laat? Aan de hand van strategiesessies met de schoolleiders hebben we de juiste tone of voice en doelen vastgesteld. Om ervoor te zorgen dat iedere school zijn eigen vertaling hield, hebben we per school een eigen identiteit en brandstory ontwikkeld door middel van nieuwe fotografie, schoolgidsen en schoolwijzers. We zijn per school een rebranding-proces gestart waarbij we door middel van krachtige communicatie, voor iedere school een sterker imago hebben gecreëerd.

De resultaten

“Wij bieden onderwijs aan leerlingen met ernstige gedrags- en/ of psychiatrische problematiek, gecombineerd met een licht verstandelijke beperking (LVB), waarbij de ondergrens IQ 50 is.”

Dit is de eerste zin ter introductie op vele speciaal onderwijs scholen. Stel dat je een ouder bent van een naar schoolgaand kind… Je hebt 𝙣𝙤𝙤𝙞𝙩 een tweede kans om een eerste indruk te maken. MOSQUITO heeft bij meerdere scholen hier verandering in gebracht, door hen te helpen om de sterke eigen identiteit die zij hebben ook écht uit te stralen! Een krachtige nieuwe identiteit door middel van een flinke dosis positiviteit om zo meer de doelgroep aan te spreken. #LEAVEYOURMARK. Ben jij werkzaam op een school waarbij het imago ook toe is aan een opfrisbeurt, een compleet rebranding-proces en sterke communicatie? Neem vrijblijvend contact op over de mogelijkheden!