loading...
Leave your mark
Creative branding agency
Leave your mark
Creative branding agency
Leave your mark
Creative branding agency
Leave your mark
Creative branding agency

Organische groei

Door employer branding

Employer
Rebranding
Introductie

Organische groei door employer branding

Onze zwerm MOSQUITOES blijft graag aangehaakt. Want branding is een voortdurend proces. Een merk is constant in beweging. Pas wanneer je je DNA consistent naar buiten brengt, ontwikkel je een merk dat écht een indruk achterlaat. De trouwe gebiedsontwikkelaars bij MLG zijn het daar gelukkig helemaal mee eens. Na een succesvol rebranding-traject was MLG klaar om nieuwe collega’s aan te trekken. De basis – een sterk merk – stond klaar en nu moesten alleen nog de sollicitanten binnenstromen.

Maar wij hoeven jou waarschijnlijk niet uit te leggen dat het helaas niet zo gemakkelijk gaat. MLG was zelf al actief bezig met het plaatsen van vacatures op Indeed. No shade richting Indeed hoor… maar wanneer er meer vacatures dan werkzoekenden zijn moet je vaak iets meer doen dan alleen een standaard vacature online gooien. Afgelopen jaren hebben we gebouwd aan een employer brand dat sterk in zijn schoenen staat.

Briefing van de klant

Help… wij zoeken medewerkers!

Onze aanpak

Employer branding is waar we mee aan de slag moesten, dus hebben we afgelopen jaren eens goed werk gemaakt van LinkedIn.

Het social media abonnement stelt ons in staat om LinkedIn helemaal uit handen te nemen van de MLG’ers. MOSQUITO bedenkt concepten en middels onze tweewekelijkse calls bespreken we de contentagenda en nemen we resultaten door. Vervolgens werken wij de ideeën visueel uit en plaatsen wij de berichten. Hierbij is bewaking van de huisstijl belangrijk zodat MLG altijd herkenbaar naar voren komt. Door een tone-of-voice te vormen die afwijkt van al het andere geluid in de gebiedsontwikkelingsbranche vallen ze op. Het laatste ingrediënt dat ervoor zorgt dat dit allemaal ook stand houdt en het gewenste resultaat oplevert is consistentie. Consistent aanwezig zijn met herkenbare beelden en een eigen tone-of-voice zorgt voor een groei in bereik.

De resultaten

Beetje bij beetje wisten steeds meer mensen MLG te vinden. Waar in het begin geen reactie binnenkwam op een openstaande vacature…

…zit het management nu in een luxepositie waar ze vaak tussen meerdere geschikte kandidaten moeten kiezen. Daarnaast werkten de campagnes op LinkedIn als een goede aanvulling op de organische groei, met als hoogtepunt meer dan 200 klicks voor maar €1,- per stuk. En natuurlijk het aller aller aller belangrijkste, is dat er afgelopen jaren meerdere enthousiaste MLG’ers gestart zijn. In 2023 gemiddeld maar liefst 1 nieuwe medewerker per maand. En dat, lieve lezers… is het effect van employer branding. En natuurlijk een goede match tussen MLG & MOSQUITO wat deze samenwerking tot een feest maakt! Dit is het voorbeeld van een project waar wij als merkenmakers blij van worden met prikkende resultaten die ons triggeren om creatief te blijven en steeds weer een next level te willen bereiken.