loading...
Leave your mark
Creative branding agency
Leave your mark
Creative branding agency
Leave your mark
Creative branding agency
Leave your mark
Creative branding agency

Possehl

THERMOFLEX

Communicatie
Marketing
Introductie

Possehl onderhoudt en verbetert eigenschappen van asfalt- en betonoppervakken voor bedrijfsvloeren, weg- en vliegveldverharding. Oftewel, ze maken toplagen voor wegen en bedrijfsvloeren en landingsbanen. Een conservatieve industrie die tot op heden weinig hebben geschonken aan marketing en de presentatie van de producten en diensten.

Uit verschillende onderzoeken blijkt dat het product Thermoflex, wat ze al 30 jaar aanleggen, ongeëvenaard is! Met deze zelfherstellende toplaag voor suggestiestroken zoals fietspaden zijn ze marktleider en daar zijn ze maar wat trots op! Na een rondleiding op het kantoor in Oosterhout, waarbij haarfijn werd uitgelegd hoe het product precies werkt en waarom het voor de diverse gemeenten een no-brainer moet zijn om dit in te zetten zijn we aan de gang gegaan om het merk Thermoflex op te zetten.

Briefing van de klant

Wij weten precies waarom het product Thermoflex zo goed is. Wij hebben het immers zelf ontwikkeld in ons eigen lab. Zo weten we alle unieke eigenschappen. Wij vervallen echter in technisch jargon en weten het niet om te zetten in een duidelijk verhaal. MOSQUITO helpt ons dit te vertalen naar een mooi merk in een geheel nieuw jasje.

Onze aanpak

Thermoflex is al 30 jaar een begrip in de markt en daarmee een autoriteit op het gebied van toplagen voor suggestiestroken. Om dit gegeven meer kracht bij te zetten, hebben we besloten om zowel het logo als de unieke eigenschappen (USP’s) in een medaille te plaatsen.

Na de gesprekken hebben we samen met onze copywriter, de teksten geschreven zodat we door de bomen van jargon het bos weer konden zien. Vervolgens hebben we na analyse van het bestaande beeldmateriaal de conclusie getrokken dat dit foto’s van projecten waren, die niet de kenmerken duidelijk maakten. Het verhaal, met de USP’s, de brand identity en de nieuwe fotografie zorgen voor een totaal vernieuwd merk waarmee Possehl de markt op gaat. Zowel via on- en offline DM’s, online op het, na onderhandelde, aangekochte Thermoflex.nl, als op beurzen.

De resultaten

Onze voorstellen proberen we bewust uitdagender, maar wel goed onderbouwd weg te zetten. Door de lef van Possehl hebben we onze plannen uit kunnen voeren en met succes kunnen implementeren in de organisatie en in de markt.

De resultaten zijn dat Possehl zo blij is met de identity, dat we momenteel plannen aan het maken zijn om deze stijl door te voeren in de gehele organisatie. Dat wil zeggen, ook het moederbedrijf in Duitsland, waar de eerste gesprekken al zijn gevoerd. Daarnaast zijn de eerste beurzen met deze nieuwe brand identity gedraaid en het blijkt ineens een hele andere doelgroep aan te trekken. Deze ontwikkelingen zorgen ervoor dat er een nieuwe markt aangeboord gaat worden! Geweldige resultaten dus!