loading...
Leave your mark
Creative branding agency
Leave your mark
Creative branding agency
Leave your mark
Creative branding agency
Leave your mark
Creative branding agency

Stichting babyspullen

Ieder kind verdient een eerlijke start. Dat is precies waar Stichting Babyspullen voor staat. Dit mooie initiatief zamelt babyspullen en geld in om zorgvuldig samengestelde pakketten te maken voor ouders die het financieel moeilijk hebben.

Branding
Introductie

Aan de meer dan 5.000 pakketten die per jaar gemaakt worden en het aantal plekken waar je spullen kunt doneren te zien, staat deze stichting al lang niet meer in de kinderschoenen. Het is een serious business, nu was het alleen nog tijd om voor een groter bereik te zorgen. De oude stijl waren ze al redelijk ontgroeid. Middels een traject van een jaar lang, hebben we het merk goed onder de loep genomen en een versterkt merk neergezet. Maak kennis met de 2.0 versie van Stichting babyspullen!

Briefing van de klant

Onze oude stijl past niet meer bij waar we nu staan en waar we naartoe willen. We willen een nieuwe look die volwassen is maar tegelijkertijd de doelgroepen aanspreekt: vrijwilligers, gemeenten, bedrijven en particulieren.

Onze aanpak

Gedurende een jaar van nauwe samenwerking hebben we de tijd genomen om Stichting Babyspullen in een volwassener jasje te stoppen.

Ons brandingtraject – bestaande uit een strategiesessie, brainstormsessie en uitgebreide identiteitsscan – heeft ons de benodigde input gegeven om een compleet nieuwe huisstijl te creëren. Tijdens de sessies zijn we diep ingegaan op vragen als: wie zijn we, waar staan we voor, wie willen we worden, en wat willen we bereiken? Met behulp van de identiteitsscan zijn de passende archetypen uitgekozen die samen met de kernwaarden en doelen van de stichting in kaart zijn gebracht. Dit diende als blauwdruk voor alles wat hierna ontwikkeld is. Denk hierbij aan een websitedesign, het ontwerp van de doos voor hun pakketten en allerlei middelen zoals een ontwerp voor een nieuwsbrief, flyers, stickers en e-mailhandtekening. Alles heeft een make-over gekregen.

De resultaten

De uitgebreide eerste fase van het traject heeft ons geholpen aan een visuele identiteit die aansluit bij de kernwaarden en doelen van Stichting Babyspullen.

Hierbij streefden we naar een uitstraling van professionaliteit, zonder het warme gevoel van liefde tussen ouder en kind uit het oog te verliezen. Het uiteindelijke doel was een nieuwe identiteit die niet alleen de stichting zelf, maar ook mogelijke vrijwilligers, gemeentes, bedrijven en particulieren aanspreekt. De compleet vernieuwde huisstijl is

vervolgens doorgevoerd in het voor ons misschien wel meest uitgebreide webdesign ooit. Maar dit is allemaal natuurlijk niet voor niets geweest. Want het eindresultaat maakt ons enorm trots om op deze manier – met onze passie – ons steentje bij te mogen dragen aan zo’n mooie stichting. We sturen je dan ook graag door naar de vernieuwde website.

Nieuwe website