loading...
Leave your mark
Creative branding agency
Leave your mark
Creative branding agency
Leave your mark
Creative branding agency
Leave your mark
Creative branding agency

Tomado

REBRANDING

Branding
Design
Introductie

Al jaren staat Tomado bekend als hét merk dat het huishouden een stuk leuker, gemakkelijker en – niet geheel onbelangrijk – voordeliger maakt.

Van handige droogtorens tot fijne mixers, noem het maar op en Tomado heeft het. En dat de roots dan ook nog in Etten-Leur liggen, was voor ons een leuk extraatje. Maar een gevestigd merk dat al jaren bestaat, kan nog wel eens hulp op marketinggebied gebruiken. Wanneer je al bijna 100 jaar bestaat, wil je nog steeds een indruk achterlaten. En dat is waar MOSQUITO om de hoek kwam kijken. Want als er een partij is die staat te popelen om te prikkelen, dan zijn wij dat wel. Marketing, branding en design was nodig om dit project tot een succes te maken. En zo zijn we samen tot het nieuwe Tomado gekomen.

Briefing van de klant

Hoe kunnen we een oud geliefd merk een wat frissere uitstraling geven en hoe positioneren we dan het vernieuwde Tomado, zonder daarbij de herkenbaarheid te verliezen?

Onze aanpak

De producten van Tomado staan bekend om de kwaliteit, handigheid en betaalbaarheid. Oftewel, prachtproducten waar het merk zeker trots op mag zijn.

Daar hoort een passende branding bij waar zij trots op kunnen zijn. Wij zijn daarmee gestart: Een frisse uitstraling waarbij tegelijkertijd de herkenning voorop blijft staan. Met bepaalde beeldtaal zetten we de producten centraal en geeft dit voldoende handvatten om door te trekken in de socials. De branding is doorgezet op de zeer complete en gedetailleerde website die met trots zeer nauwkeurig is ontworpen.

De resultaten

Om het merk een frissere uitstraling te geven, is een nieuwe huisstijl ontwikkeld.

Van productverpakkingen en mailtemplates tot banners en een nieuwe website, alles werd aangepakt. Want consistentie is een belangrijke factor bij de positionering van een merk. Dit heeft geleid tot een uitgebreid project gericht op branding om een sterkere positionering te creëren. Een project waarbij marketing en design samen voor een gaaf eindresultaat hebben gezorgd. Middels een succesvolle lancering is het nieuwe Tomado naar buiten gebracht. Frisser en moderner, maar nog steeds écht vertrouwd Tomado.